x
M A C S

Bank: 10402506-50526750-51651020 Adószám: 18911383-1-13

Munkahely a családokért Alapítvány

MAP Pályaorientációs Nap

MAP Pályaorientációs Nap

  • 2018. Április

2018. április 21.-én szombaton megtartottuk Pályaorientációs Tanácsadásunk a dabasi Táncsics Mihály Gimnáziumban 4 előadó részvételével. A „Miénk a Pálya” pályaorientációs napon, több mint 150 középiskolás főként 11.-es pályaválasztás előtt álló tanuló vett részt.

Először Lakos László a K&H Bank KKV szektor ügyeiért felelős régióvezetője tartott előadást a pénzügyi és banki munkáról, a mindennapok kihívásáról. Elmondta, hogy nagyon sok elemzést és dokumentumot kell elkészítenie mire megfelelő döntést tudnak hozni a vállalkozások a bankkal együttműködésben, de nagyon ajánlja ezt a „szakmát” a folyamatos fejlődési lehetőség és a változatosság miatt. Itt nagyon fontos frissíteni folyamatosan a tudást.

Másodikként Gubányi Gábor, mérlegképes könyvelő és okleveles adószakértő a Trendház-2000 Kft. képviseletében tartott előadást. Részletesen kifejtette, hogy az egyetemi évei után hogyan állt munkába, milyen lépcsőket kellett végig járnia ahhoz, hogy mára a cégcsoport pénzügyi elemzőjévé vált. Hangsúlyozta, mennyire fontos volt új dolgokat elsajátítania munkája közben, hogy a mezőgazdaságról és állattenyésztésről használható tudással rendelkezzen a pénzügyi döntések előkészítéséhez, megalapozásához, alátámasztásához.

Női előadóként Kucsera Edit, mérlegképes könyvelő szintén a Trendház-2000 Kft. képviseletében állt közönsége elé. Elmondta, hogy őt mindig is érdekelte az, hogy hogyan lehet több pénzt keresni, hogyan tudhatna többet a pénzről, és ezért célirányosan választotta a pénzügyi-számviteli szakot továbbtanulás előtt. Annak nagyon örült, hogy diplomájával a főiskolát követően rögtön, olyan céghez tudott csatlakozni, ahol könyveléssel, bérszámfejtéssel foglalkozhat, és átültetheti gyakorlatba a megszerzett elméleti ismereteket. Emellett lelkesítette, bíztatta a tanulókat, hogy bátran tanuljanak tovább, és szerezzenek legalább egy diplomát.

Végül Temesi Richárd a Munkahely a Családokért Alapítvány önkéntese beszélt az alapítványi munkáról és a Dabasi Kézilabda Klubbal indított közös „Családokat a Lelátóra” kezdeményezésükről. Elmondta milyen érdekes embereknek segíteni, hogyan tervezték meg közösen az Alapítvány logóját, és az mit szimbolizál.

Temesi István a cégcsoport ügyvezető igazgatója zárta lelkesítő, bíztató szavaival a napot, és hangsúlyozta, milyen fontos megragadni az élet nyújtotta lehetőségeket, hiszen ő Kisállattenyésztőként végzett Kaposváron, és most egy több mint 40 főnek munkát adó Könyvelő, Bérszámfejtő, Adótanácsadó cég vezetője.